28 d’agost del 2009

La gran acogida

Buenas tardes!!

Fa tres dies que estem tancades escoltant conferencies molt interessants i per fi ens hem escapat un moment per connectar-nos i actualitzar.

Abans d'ahir vam estar a l'hotel Bella Luna de Quetzaltenango en unes jornades sobre recursos naturals que organitzava el moviment Tzuk Kim-Pop. Despres d'un documental i varies ponencies, van arribar a les seguents conclusions: cal cuidar els boscos, reforestar les fonts d'aigua, conscienciar al poble que s'ha de ser una mica mes net (aqui no reciclen i el carrer es la paperera per excelencia) i seguir la lluita contra la mineria a cel obert que pretenen explotar transnacionals de paisos que ja podeu imaginar i que el govern guatemaltenc de Alvaro Colom permet.
Al vespre vam anar a un acte de "canto y poesia" per a dignificar els desapareguts a la guerra civil del cicle "encuentro con la verdad". Tot i comensar una hora tard (es la seva cultura) va estar molt be pero feia un fred terrible al teatre. En acabat, vam anar a sopar al Pollo Campero (en contra de la nostra voluntat), que es com un McDonalds centreamerica. Creiem que aquest sopar es la causa dels nostres malestars estomacals.

Ahir vam assistir al 27e aniversari de l'associacio CEDEPEM i al 17e aniversari del moviment Tzuk Kim-Pop a l'hotel Las Cumbres de Quetzaltenango. L'hotel esta molt a prop d'un volca i hi ha sortidors de vapor d'aigua naturals. Abans d'entrar-hi ordena: "aqui queda el estres, la fatiga y la monotonia" i "aqui comienza la paz, la tranquilidad, la vida. Bienvenidos". A l'acte hi havia gent molt diversa compromesa des de fa molts anys amb la defensa dels drets de la societat guatemalteca, sobretot de la poblacio indigena. Van repartir llibres a tothom per a promoure la lectura i l'autoformacio.
En els agraiments, Neus va tenir el seu minut de gloria en agrair "la gran acogida de la asociacion y la gente de San Antonio"... 20 quetzals a qui averigui que van entendre ells per "acogida". Neus: jo continuo pensant que ho vaig fer de puta mare!!

Avui, divendres 28 ens trobem de nou a San Antonio (a 4 hores en cotxe de Quetzaltenango). Hem assistit a la presentacio del projecte "la intermunicipalidad una herramienta eficáz para la cohesion social y territorial en America Latina" que te com a objectiu mancomunar serveis entre els municipis de la regio huista. Ha estat be i la proposta es interessant: es un projecte a llarg termini subvencionat per la UE que esta iniciant-se.

Ens han convidat a passar el cap de setmana en un ranxo, montarem a cavall, munyirem vaques i potser pondrem ous i tot!! Ja us ho explicarem!


Molts petons a tots i totes!! I moltes gracies pels comentaris, ens fa molta ilusio que ens aneu seguint i que compartiu aquesta experiencia amb natros!!


PD: no sabeu el que hem rigut pensant el titol en veu alta enmig del ciber.....

2 comentaris:

Dora Cervelló ha dit...

M'heu agafat a punt d'avisar ja la Interpol i posar en marxa les forces de seguretat de l'estat. tres dies sense actualitzar...
Però veig que han estat interessants i que us ha faltat el temps per a explicar-ho.
Neus, agafa apunts que quan arribis et veig directa a l'hort.
Una abraçada.

Anònim ha dit...

EEiiii!!! després de no sé quantes vegades he pogut entrar al blog! jajaja.
Ja saps, germaneta, que a vegades me costa...(la molt tonta no posava ".blogspot" ) però que hi farem...

Ja veig que no pareu amunt i avall, fent moltes hores de busos (si se'ls pot dir així) i menjant...

Bé, almenys la caseta pá dormir bé, no?
Mira que si vos toca dormir en les serpetes...eh, Sús..jaja.

Weno xati, que xaleu moltíssimi i aprofiteu de valent l'experiència!

Bessitos de tan germanes i de tuns cunyats (bueno bessitos de Sinto, que Rodrigo no és de besar..jejeje)

Una abraçada.
Rosa.

NOTA: la bici no l'he agafat al final eh...encara fa massa calor...