26 d’agost del 2009

Des de Quetzaltenango

Bones!! Un dia sense actualitzar i ja se'ns acumulen les coses de què parlar... intentarem ser breus q ens esperen.....

Ahir vam conèixer el Centro de Capacitación de l'associació Adsosmhu. Es un terreny amb:

- Un edifici format per una sala molt gran (on ahir hi feien un curs d'electricitat per joves de les comunitats huistes) i un parell de sales més petites que s'utilitzen de despatxos.
- Un porxo on vam dinar i on hi feien un curs de capacitación sobre fems orgànics per als representants de cada comunitat.
- Terreny agrícola on cultivaven tot allò necessari per als projectes que tenien entre mans.

Sorprenentment només fa un any que es començar a treballar amb el Centro de Capacitación i ja funciona a ple rendiment. Ara hi volen construir un hivernacle i despatxos per a desplaçar-hi les oficines de l'associació.


Després de "almorzar" el mateix de cada dia (frigoles, huevos, platano frito, pollo o carne, tortitas) vam anar a placticar amb en Ruben que ens va explicar parsimoniosament tota la història de zona huista, de l'associació i de la seva vida. Pròximament intentarem fer-ne un resum.


A les 20h ja dormiem pq ens hem aixecat a les 2h de la matinada!! Siiiii les 2h!!!!!!!! Es una experiència alucinant, sobretot quan t'has de dutxar amb aigua freda i amb una escletxa a la paret de la dutxa i amb la paranoia que una serp t'està a punt de caure a sobre. Però bé, hem resistit i seguim vives. Ara som a Quetzaltenango on assistirem a unes jornades de recursos naturals del moviment Tzuk-Kim-Pop i ens hi estarem fins demà, que celebren l'aniversari del moviment.

Per cert, tb hem resistit en una furgoneta de set places on hi hem entrat 22 persones tot jugant al tetris.


Aprofitem també per lamentar profundament la mort sobtada de la Sra. Montserrat Canals i Aliaga, regidora de l'Ajuntament de Flix. Des de Guatemala sentim molt la seva mort i acompanyem la família en aquests moments difícils.

Una abraçada a tothom!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Marta i companyia!!!
Soc l'Arantxa... us aniré seguint... sembla molt interessant!!!
Petonets a les 3!!
Disfruteu fins a l'infinit!!

Dora Cervelló ha dit...

M'ha encantat lo dels frigoles, huevos, platano frito, pollo o carne, tortitas, molt semblant al que és el teu esmorzar habitual...
Una abraçada molt forta.
Per aquí ens hem quedat tots una mica, bastant tocats.

josep ha dit...

mmmm!! Fems orgànics!! Menjar tots los dies els productes de la temporada!!! Em feu molta enveja!!! Llegeixo el que expliqueu i em sembla que heu aterrat, literalment, o sigui que heu fet cap a la terra. I nosaltres aqui voltats de màquines i seguretat comprada! A veure si ens porteu una miqueta de la riquesa d'esta comunitat quan torneu.
Cuide-us molt!!!

Sergi ha dit...

Uauauaua...ostres no habia encara pogut llegir el blog i estic alucinant...com sabeu he viatjat cap a Galicia amb l'Anna...recent arribada de Guinea...quina experiència...i carai...hem conecto i just esteu dormint a Sant Antonio Huista...just a la casa on vaig estar dormint 3 setmanes ara fa un mes...quins records...vull estar amb vosaltres...que tal el Ruben? Plactica molt oi?...escolteulo molt que val la pena....doneu molts records...en breu escriure un mail explicant la tornada...encara no els hi he dit res...si necessiteu qualsevol cosa ja sabeu...que tremoli Guatemala...molt ànims i enorabona...