1 de setembre del 2009

De visita a les comunitats huistes

Aquest mati ens hem despertat a les 5.00 h per anar a visitar diversos grups de les comunitats huistes que treballen amb el suport de l'associacio ADSOSMHU. Efectivament, hores de viatge en autobus, pero tambe hem caminat molt perque d'una comunitat a l'atra nomes s'hi pot anar a peu i per camins costeruts. El paisatge que hem contemplat mentrestant no tenia preu: muntanyes boscoses amb els nuvols que apareixen i desapareixen constantment i sense saber com. Durant tot el dia, els nuvols es preparen per l'estona de pluja de cada tarda. Es epoca de pluges, pero en realitat hi ha sequera, per mes que cada dia hi cau un ruixadet.

Els grups de les comunitats son d'entre 25 i 30 persones, la majoria dones, i treballen en els conreus i els animals que els han de servir per alimentar les seves families. ADSOSMHU els facilita llavors, planter, eines o animals per reproduir, els ensenya com fer-ho mitjansant el seu lider, que s'encarrega de difondre la manera de fer-ho despres de rebre la "capacitacion". Els grups s'han adonat que si aprenen a conrear la terra i a criar animals no els caldra gastar el seu petit sou en aliments i guanyaran en qualitat de vida. La d'ADSOSMHU, en aquest sentit, es una gran tasca.

Dema visitarem mes grups. Avui, pero, estem molt cansades!

Abrasades!

Per cert, cada dia ens integrem mes i ja tenim telefon a Guatemala!! el 00502 43787378.

6 comentaris:

Lluís Salvadó ha dit...

Ei, agregades del cos diplomàtic de Catalunya al món, us adjunto una notícia que segurament als huistes los hi farà goig.

http://www.3cat24.cat/noticia/402402/mon/Primera-sentencia-per-desaparicions-forcades-durant-la-guerra-civil-de-Guatemala

Aneu en compte en los cocodrilos!

Anònim ha dit...

Hola a totes i a tots,
Disfruteu, apreneu i cuideu-vos molt.
Preneu nota de les llegendes i contes que escolteu i us expliquen per que els podem ensenyar als nens i nenes d'aquí.
Els papes de la Marta diuen: que guai, petonets!!!
Una abraçada,

Carme i carles

Unknown ha dit...

Mama!! Papa!! Quina ilusio el comentari :)

Ja ens endurem alguna historieta daqui pq es pugui explicar als catalanets i catalanetes!!

Molts molts petonets!!! I truqueu algun dia, si podeu!!

Petons per la Laia i la Sara i la familia!! I records a la Neska i la Boira!!

Anònim ha dit...

Lluis,
Gracies per l'augment de sou i categoria, estem encantades i ho acceptem de grat. Quan signem el contracte? Gracies per la noticia, pero vigila perque ara pujarem galons i voldren pujar de sou tambe!!
Apa, gracies per seguir-nos i continua envejant la nostra experiencia.

Una abrasada,
Neus i Sus

Caro cañellas ha dit...

Ieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeep!! ç

Quines Fotasses nenes!! Ja veig que us ho esteu passant pipa i esteu disfrutant moltissim! m'en Alegro!!! Un petonas molt fort!!! Cuideu-vos! muak!

Àngels ha dit...

Guiueta!!! Que bé et senta lo look este del sombrero "tejano", je, je!!! Com estàs guapa??? Ja et tracten bé per aquí??? La veritat és que em fas envejeta, molta envejeta... ja ho saps!! Bé, com et vaig dir guadeix moltíssim de l'experiència i pren nota per explicar-m'ho tot amb detall quan tornis!!! Per aquí va tot molt bé!!! Ja et contaré, moltes abraçades i molta energia!!!!! CUIDA'T!!!! Abraçades!!!