31 d’agost del 2009

Avui, dia d'oficina

Mes o menys, anem coneixent les nostres tasques a l'associacio ADSOSMHU, i els anem donant suport sobretot en tasques d'oficina i en acompanyament a les diferents comunitats. Avui, pero, dia d'oficina, revisant documents.

ADSOSMHU es va crear a finals del 2004, just despres de les eleccions generals de la Republica, en les quals Ruben Lopez, el coordinador de l'associacio, s'hi va presentar com a numero 3 i no va sortir elegit. La gent de la regio li va demanar implicacio al territori tant si sortia escollit com si no, i amb el suport conjunt de l'associacio CEDEPEM i el moviment Tzuk Kim-Pop, i una colla d'exguerillers, militants, col.laboradors i simpatitzants de la guerrilla, van crear ADSOSMHU (Asociacion para el desarrollo sostenible de la mancomunidad huista), que es dedica a la consolidacio dels drets humans, conscienciant en temes de salut i educacio, i donant suport en temes d'agricultura i ramaderia ecologiques.

La veritat es que fan una gran tasca, sobretot en politiques d'igualtat, fet que ens ha sorpres gratament. Tambe treballen molt el tema del medi ambient, en el qual tenen molta feina a fer, ja que aqui la gent no esta gens conscienciada, no hi ha cap abocador controlat, i els rius son la gran deixalleria per excel.lencia. A banda, les aigues residuals tambe fan cap al riu, fet que deixa una imatge molt deplorable i poc higienica, contaminant l'aigua que, en principi, haurien de consumir.

Aquesta setmana estem organitzant una expedicio amb tots els nostres amics guatemaltencs per visitar el cerro del Cimarron i la frontera amb Mexic, amb el nostre guia particular com a cap, l'Adrian, un amic que vam fer ahir al Petatan. Aqui farem amics per a tota la vida!!!

I no patiu, que de moment la intencio es tornar, tot i que aqui ens cuiden de meravella!!!

Abrasades!!!

7 comentaris:

Roser ha dit...

Bueno mos deixeu més tranquils a tots!!!!!jajajajaja
A disfrutar!!!!
Besitos i abraçades!!!!!!

Anònim ha dit...

neus te queda molt bé lo sombrero, guarda'l per lermita!!!!

Dora Cervelló ha dit...

Sembla que comenceu a treballar...
Una abraçada.
Neus, avui és aquell dia tan trist, tan dramàtic, tan depriment..., però fins ara el vaig superant

ESTER ha dit...

ta mare ja treballa.....jasjasjasjas....estos mestres que tot l'any remuguen!!!

Anònim ha dit...

Hola !!! Tata Mili. Averem si tornes aviat que la mama Dora ja no m'estima. No se si es el començament del nou curs o que fa poc la primitiva. Que t'ho passos be i torna sencereta . Jajaaj
Una abraçada
El germanet Angel

Anònim ha dit...

Ei Sus!! Escolta, marga m'ha dit que obris el correu que t'ha enviat algo que necessita urgent a vore si des d'aki li sol.luciones.

Veig que avui no heu escrit (de moment).
Espero que us ho esteu passant molt be i k no vingue cap aki "la bestia" qu'n diuen els mexicans. Suposo que esteu al corrent que ve un fort huracà...neu en compte!!

una abraçada. Records de la family.
Rosa.

Anònim ha dit...

Eiii!! Rosa i tots los que mos seguiu, tranquis que de moment fa una calma esplendida, no gaire calor, pero solet si que en tenim. Si be la bestia (de la qual no en sabiem res de res) ja mos salvaran!!
Abrasades!!
Sus